Karácsonyi varázs 2019.

2019.11.12-2019.12.20.

Az ünnepek közeledtével mindannyian meg- megállunk egy pillanatra és visszatekintünk a mögöttünk álló hetekre, hónapokra. A november és a december mindig jó alkalom az összegzésre, a lezárásra, valamint a felkészülésre, valami új kezdetére.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Hallgatói Önkormányzatának, valamint médiacsoportjának: a Media Iuris-nak a szervezésében, idén első alkalommal kerül megrendezésre a Karácsonyi varázs 2019. elnevezésű jótékonysági programsorozat, melyhez tanszékeink, oktatóink és a hallgatói szervezeteink is csatlakoztak: az Alpha Ióta Kappa – A jogász klub, az Elsa Pécs, az Expressis Verbis szerkesztősége, a Fiatal Értelmiségi Klub, a Jogklinika, a HÖT Plusz munkatársai, a Media Iuris stábja, a PTE ÁJK Mentorklub, a MuzsikáLAW, az Óriás Nándor Szakkollégium és a SportoLAW is.


A hallgatók szervezetten négy jótékonysági akcióban vehetnek részt:

 • A PTE ÁJK ’A’ épületének szívében, az aulában a Profi Faiskola Pécs jóvoltából felállításra kerül egy fenyőfa. Hallgatóinkat, oktatóinkat, a PTE munkatársait és a pécsieket hívjuk segítségül. Töltsük meg a fát szeretettel, élettel, díszekkel. A feldíszített fát a Hallgatói Önkormányzati Testület az ünnepek előtt egy szegény sorsú család részére ajánlja fel a Kar nevében.
 • A fenyőfa alá november 12-től egészen december 19-ig várjuk a Cipősdoboz ajándékokat, amiket a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei még az ünnepek előtt eljuttatnak a gyermekeknek.
 • Nem csak a gyermekekre és családjaikra szerettünk volna gondolni és nekik segíteni a Karácsonyi varázs 2019. jótékonysági eseménysorozat kapcsán, hanem az állatokra is. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület állatotthon lakóinak részére is várjuk a felajánlásokat a fenyőfa alatt. Amire mindig szükség van az állatmenhelyen: száraz állateledel, konzerv eledel, plédek, törölközők, ágyneműhuzatok.
 • A HÖT Plusz munkatársai pedig 2019. november 18-19-20-án megrendezik a hagyományossá vált Jótékonysági Süteményvásárt, melyre várják a finomabbnál finomabb süteményeket. A becsületkasszában összegyűlt összeget pedig a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány javára ajánlják fel.

A Rubinszki Reklámstúdió jóvoltából elhelyezünk a fenyőfa előtt az ajándék felajánlások megkülönböztetésére szolgáló matricákat. Használj mancs-matricát, ha a felajánlásoddal az állatotthont segíted és használj pöttyös labda-matricát, ha a felajánlásoddal a gyerekeket és családjaikat segíted a Cipősdoboz akción keresztül!
Ezen matricák használata könnyíti majd meg a felajánlások szétválogatását.

Az advent igazán különleges időszak számomra. Mindig is ámulatba ejtett, ahogy a szeretett városom, otthonom díszkivilágításba borul, ahogy az emberek lelkesen készülődnek a szeretet ünnepére. Ilyenkor, úgy érzem sokakban felmerül a vágy és a tenni akarás, hogy jót cselekedjenek. Őszintén. Önzetlenül. Szívből. A Karácsonyi varázs 2019. jótékonysági eseménysorozat által közösen tehetünk azért, hogy csodát vigyünk az emberek életébe hiszen minden, ami szeretetből fakad, az maga az igazi csoda! Tegyünk együtt embertársainkért, adakozzunk szívből! – nyilatkozta Szabó Barbara, a PTE ÁJK HÖT, marketing referense.

A 2019-es Karácsonyi varázs az Adventi esttel zárul majd december 3-án, a MuzsikáLAW csodálatos műsorával.

Amikor az embernek igazi karácsonyfa áll az otthonában, alatta az ajándékokkal, semmi se tűnik túl szomorúnak vagy túl keménynek. Valahogy azt sugallja, hogy a világban mindig marad fény és remény.” – Nora Roberts

Hogyan tudsz segíteni?

Cipősdoboz – Mit tartalmazhat?

 • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,
 • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),
 • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)
 • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)
 • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

Állati ajándék

 • Felnőtt és kölyök szárazeledel (kutya, macska)
 • Konzerveledel (kutya, macska)
 • pléd, törölköző, ágyneműhuzat

Sütivásár – Szívbeteg gyermekekért

 • Sütemény felajánlás
 • Sütemény vásárlás

Karácsonyfadísz

 • Dísz felrakása az ‘A’ épületben található fenyőfára!

Segítsünk közösen! Fogjunk össze!

KAMPÁNY VIDEÓK: