Illés Zsófia

Illés Zsófia

Sziasztok!

Illés Zsófia vagyok a Media Iuris egyik szerkesztője, illetve a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi karának elsőéves hallgatója.

A gimnáziumot a Bonyhádon végeztem el, ami nincs messze Pécstől így ez a város mindig is része volt az életemnek. Ahogy közeledett a pályaválasztás nem is volt kérdés, hogy itt fogok továbbtanulni. Ehhez hasonlóan a jogi pálya is magától értetődő volt, mivel a családban „fekete bárányként” mindig is inkább a humán tárgyak felé vonzódtam, és ahogy tizenévesen kicsit kinyílt előttem a világ már tudtam, hogy jogász szeretnék lenni. Egyik döntésemet sem bántam meg.

A magam részéről nagyon szeretek egy közösség aktív tagja lenni. Nagycsaládban nőttem fel, szeretem a csapatsportokat, a kórusban éneklést, a baráti összejöveteleket, illetve a Media Iurisban folyó csapatmunkát is. Talán ezért a családias hangulatért esett a választásom a Pécsi Tudományegyetemre. Emellett szerettem volna ez alatt az 5 év alatt nem csak elvenni, hanem valamit hozzáadni is az itt folyó munkához.