Dornyi Vivien

Sziasztok!

Dornyi Vivien vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanulok másodéves Nemzetközi Tanulmányok szakos hallgatóként. A Budapesti Petőfi Sándor Gimnáziumban végeztem középiskolai tanulmányaimat történelem tagozaton, ez idő alatt pedig egyre világosabbá vált számomra, hogy olyan szakon szeretnék továbbtanulni, amelynek szerves része a történelem. Emellett azért is döntöttem a Nemzetközi Kapcsolatok mellett, mert mindig is érdeklődtem a globális problémák és folyamatok iránt, valamint foglalkoztatnak a társadalmi kérdések és mindig is úgy éreztem, hogy az azokról alkotott véleményemet meg kell osztanom másokkal.

Ez volt az egyik ok, amiért jelentkeztem a Media Iuris csapatába és igyekszem legtöbbszőr olyan témát is választani cikkeimnek, amelyben némiképpen veletek is meg tudom majd osztani. Szabadidőmben is foglalkozom írással, például novellákat is írtam már, illetve volt már szerencsém tapasztalatot gyűjteni az online cikkírás terén is. Nagy lépés volt számomra, hogy én, aki addig Pesten tanult, fogta magát, és leköltözött egyedül egy idegen, vidéki városba, Pécsre. Ezt a döntésemet azonban nem bántam meg, szinte azonnal megszerettem ezt a barátságos hangulatú várost és hamar sikerült is beilleszkednem, ráadásul még önállóbbá és talpraesettebbé is váltam, a nagyvárost pedig nem is hiányolom annyira, mint ahogy arra számítottam.

Ugyan még pontosan nem tudom, hogy mi lesz belőlem, de abban már most biztos vagyok, hogy az által, hogy a PTE-re jelentkeztem sok új lehetőség nyílt meg előttem, olyanok, amelyekre máshol nem biztos hogy nyílt volna. A tanáraim pedig hozzásegítenek engem ahhoz, hogy fejlesszem kritikai érzékemet, és hogy sok mindent új megvilágításban lássak.