Dölles Linda

Sziasztok!

Jelenleg a PTE ÁJK Jogász levelező szakos (negyedéves) hallgatója vagyok. 2007-ben érettségiztem a szekszárdi Garay János Gimnáziumban, ezt követően felvételt nyertem a PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar Óvodapedagógus szakára. A főiskolát jó eredménnyel fejeztem be. Diplomámat a mese szerepéről, annak nevelő értékéről és a kommunikációs fejlesztéséről írtam. 2011-ben jelentkeztem a PTE Illyés Gyula Kar Kommunikáció és Médiatudomány szakára, melyet szintén jó eredménnyel zártam 2014 januárjában, fél évvel előbb fejeztem be a képzést. Diplomámat a nem – verbális kommunikációról, azon belül pedig a nemi különbségekről írtam. 2010-ben levelező tagozaton elkezdtem a jogi egyetemet, amit felfüggesztettem, de 2016 ősztől újra folytattam a jogászképzést.

Természetemből és temperamentumomból adódóan, kitartó, lelkiismeretes, tanulni vágyó, energikus, terhelhető, megbízható vagyok, pontos és precíz munkát adok ki a kezemből. Nagyon szeretem a gyerekeket, magas szintű a pedagógiai elhivatottságom. Szeretek kapcsolatot teremteni másokkal, jó kommunikációs és szervezőkészséggel rendelkezem, csoportmunkában és egyéni feladatokban is könnyen helytállok. Az egyetem a tanulmányaim idején lehetőséget adott arra, hogy a szakmai tudásomat versenyeken megmérettessem.

2010-ben az OM-ben képviselhettem az Illyés Gyula Kart a Rózsa Borka versenyen, 2011-ben a Kossuth – szónok versenyen, 2012-ben a DIGI24 filmmaratón különdíjasaként, 2013 áprilisában nemzetközi díjat nyertem a „Forgass a Földért” című filmversenyen. 2017-ben szintén a Forgass a Földért filmversenyen 3. helyezést nyert el a rövidfilmem. A PTE-s hallgatói éveim során rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam. Elméleti tudásomat a gyakorlatban és a munkák során mindig hasznosítani tudtam. Egyetemünk fejlett technika eszközei lehetővé tették és teszik a tudásunk kibontakoztatását.

Számomra a PTE 10 év után is a „szívem” része, hisz megfelelő minőségű és mennyiségű tudást biztosít, felkészít a valódi életre, az oktatóink barátságosak és segítőkészek, emellett magas szintű szaktudással állnak rendelkezésünkre. A mai rohanó világban, ahol a technika hatalmas léptekkel fejlődik, alig vesszük észre azokat a dolgokat, amit akár a kommunikáció vagy a mozgókép nyújt nekünk. Ma már szinte egy telefonnal mindenki tud képet és videót készíteni, de a média oktatásában ennél sokkal több rejlik.

A média, mint tantárgy már nem része az iskolarendszernek, de úgy gondolom a Media Iuris egy olyan platform és közösség, mely lehetőséget nyújt e „tantárgy” további fenntartásához, ugyanis egyszerűen nélkülözhetetlen részeleme életünknek a média. Úgy vélem, főleg a jövőt illetően, hogy a jog és a média elválaszthatatlan ága lesz egymásnak, és kijelenthetjük azt, hogy a média a negyedik hatalmi ág. Szabadidőmben szívesen kertészkedem, olvasok, barkácsolok és sportolok. Rendkívül színes egyéniségnek tartom magam, a végletek embere vagyok, szeretem a kihívásokat.

Nem ismerem a kudarcot, mindig újult erővel kezdek bele mindenbe. Szócsatákban különösen otthon érzem magam, ahogy a Skorpió jegyre is illik, szavaim valóban csípnek és szúrnak. Mágnesként vonz minden, ami misztikus, vagy titokzatos, szeretem a régi „dolgokat”, a retrot. Legyen szó akár egy filmről, vagy életmódról esetleg zenéről. Ezeken kívül nagyon szeretek foglalkozni az egészséges életmóddal, szeretek pszichológiai témákat is olvasni.

Idézetem:

„A film forog, a kocka pörög,

Az élet röpül, a lemez örök.

Víg társaság, komoly tudás,

Egy kis móka, s rövid utazás.

Utazás a média világába,

Séta a kommunikáció nagyságába.” (D.L.)